«Слуги» збирають підписи за виключення Буймістер із фракції

«Слуги» збирають підписи за виключення Буймістер із фракції

Укрінформ
Серед членів парламентської фракції «Слуга народу» триває збір підписів за виключення зі свого складу народного депутата Людмили Буймістер, яка голосувала проти законопроєкту про олігархів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це поінформувала заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук на брифінгу в кулуарах Верховної Ради у вівторок.

«Воно (рішення про виключення Буймістер із фракції, - ред.) буде розтягнуте в часі. Ми збираємо підписи. Тому мені складно сказати, скільки потрібно буде часу. Очевидно, що цього тижня буде найбільш активний збір підписів, бо в пленарний тиждень усі народні депутати є в залі», - зазначила вона.

Кравчук передбачає, що виключення Буймістер із фракції підтримає переважна більшість членів монобільшості. «Я не очікую, що буде стовідсоткова підтримка, бо все-таки, очевидно, хтось із пані Людмилою, можливо, в комітеті, не захоче ставити підпис, щоб не псувати стосунки. Але переважною більшістю, звичайно, підтримка буде, бо ми давно бачимо, що пані Людмила вже давно почала сольну опозиційну кар'єру, тому вона може її продовжити просто як позафракційна, так буде принаймні чесно», - сказала заступник голови фракції.

Вона зауважила, в Людмили Буймістер був один із найнижчих рівнів голосування разом із фракцією серед усіх народних депутатів. «Але, звичайно, основним маркером було, дійсно, голосування проти закону про олігархів», - додала Кравчук.

У свою чергу, голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія сказав, що Буймістер можуть виключити вже в середу.

«Голоси збираються, можливо, вже зібрані. Вони дуже легко збираються. Я думаю, що вже завтра (20 жовтня – ред.) Голова Верховної Ради оголосить про її вихід із фракції», – сказав Арахамія.

Читайте також: Арахамія анонсував «окремі розмови» зі «слугами», які не підтримали відставку Разумкова

Як повідомляв Укрінформ, напередодні речниця фракції «СН» Юлія Палійчук поінформувала, що народні депутати від «Слуги народу» на засіданні фракції 18 жовтня вирішили ініціювати процедуру виключення зі складу фракції Людмили Буймістер.

Народний депутат із парламентської фракції «Слуга народу» Людмила Буймістер голосувала проти закону «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)», №5599. Після цього голова фракції «СН» Давид Арахамія заявив, що Буймістер варто виключити зі складу політсили з точки зору партійної дисципліни.

Буймістер також голосувала проти відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-