Арахамія анонсував «окремі розмови» зі «слугами», які не підтримали відставку Разумкова

Арахамія анонсував «окремі розмови» зі «слугами», які не підтримали відставку Разумкова

Укрінформ
У «Слузі народу» будуть окремо спілкуватися з членами фракції, які не підтримали відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради.

Про це на брифінгу в кулуарах Верховної Ради повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, передає кореспондент Укрінформу.

«Буде спілкування з кожним депутатом окремо. Окрема доля у кожного», - сказав він.

Водночас Арахамія заперечив, що депутатів просили писати заяви про вихід із фракції, якщо вони голосуватимуть проти відкликання Разумкова

Очільник фракції «СН» також зазначив, що деякі народні депутати не підтримали відкликання Разумкова через те, що їх пов'язують персональні відносини.

«Партійно всі, навіть ті люди, які не голосували, кажуть, що партійно правильно було б голосувати», - додав він.

Читайте також: Відкликання Разумкова: Арахамія здивований підтримкою фракції «Батьківщина»

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати на пленарному засіданні в четвер, 7 жовтня, відкликали Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради. Це рішення підтримали 284 депутати. Серед них - 215 членів фракції «Слуга народу», 20 - «Батьківщини», 6 - «Голосу»,19 членів групи «Партія «За майбутнє», 18 - «Довіра».

У фракції «Слуга народу» проголосували проти відкликання Разумкова депутати Людмила Буймістер, Олег Воронько, Оксана Дмитрієва, Артем Дмитрук, Володимир Козак, Василь Мокан, Неллі Яковлєва. Ще четверо членів фракції утрималися, не голосували - 7, були відсутні під час голосування - 11.

Після голосування за відставку Разумкова парламентарії почали розгляд кандидатур на посаду спікера, однак не встигли завершити. Депутати продовжать відповідну процедуру у п'ятницю, 8 жовтня.

Народні депутати з фракції «Слуга народу» делегують першого заступника Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука та голову партії «СН», першого заступника голови однойменної фракції на посади Голови ВР та першого заступника Голови ВР відповідно.

Крім того, іншими фракціями, депутатськими групами та окремими народними депутатами запропоновано ще ряд кандидатур на посаду спікера - голови фракції «Голос» Ярослава Железняка, депутатів з фракції «Європейська солідарність» Олексія Гончаренка та Яни Зінкевич. Позафракційний депутат Гео Лерос, якого також було запропоновано для призначення на посаду Голови ВР, зняв свою кандидатуру з розгляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-