РНБО доручила уряду проаналізувати роботу керівництва Міндовкілля

РНБО доручила уряду проаналізувати роботу керівництва Міндовкілля

Укрінформ
Рада національної безпеки та оборони дала Прем’єр-міністру доручення на найближчому засіданні Кабміну розглянути роботу очільників Міністерства захисту довкілля і природних ресурсів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу за підсумками засідання РНБО сказав Олексій Данілов.

За його словами, у п’ятницю міністр Роман Абрамовський доповідав на засіданні Радбезу про стан виконання Міндовкілля попередніх рішень РНБО. “На жаль, міністерство в недостатніх обсягах виконує укази Президента. Тому під протокольне доручення було звернення членів РНБО до Прем’єр-міністра з проханням розглянути питання роботи керівництва міністерства на найближчому засіданні уряду”, - повідомив Данілов.

Які конкретно претензії є до керівництва природоохоронного відомства, він не уточнив.

“Усі мають нести відповідальність за свою роботу. Якщо людина не виконуватиме рішень Ради нацбезпеки й оборони, введених в дію указами Президента, немає значення, про які прізвища йдеться”, - сказав Данілов пізніше, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи нестиме персональну відповідальність за ситуацію в енергетиці глава профільного міністерства Герман Галущенко.

Читайте також: Лише третина промислових гігантів модернізували виробництво - Міндовкілля

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою врегульовуються питання функціонування єдиної екологічної платформи “ЕкоСистема“, запущеної Міндовкілля в тестовому режимі ще у травні. За словами Романа Абрамовського, це єдиний ресурс перевіреної екологічної інформації та отримання екологічних адмінпослуг.

"На її базі ми вже відкрили 66 реєстрів і постійно працюємо над збільшенням кількості оприлюднених наборів екологічних даних. Вони доступні кожному громадянинові нашої країни“, - зазначив міністр захисту довкілля та природних ресурсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-