Шмигаль запросив шведські компанії до реалізації спільних проектів в Україні

Шмигаль запросив шведські компанії до реалізації спільних проектів в Україні

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль запросив шведські компанії до реалізації спільних проектів в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

Шмигаль висловив вдячність шведській стороні за організацію Міжнародного форуму з питань пам’яті Голокосту та боротьби з антисемітизмом, а також за участь Швеції в інавгураційному саміті «Кримської платформи» у серпні цього року.

Прем’єр-міністр України відзначив підтримку, що надав уряд Швеції для впровадження реформи децентралізації та подякував за допомогу, що надається через шведське Агентство з радіаційної безпеки для українських атомних електростанцій.

«Диверсифікація джерел постачання ядерного палива є одним із наших пріоритетів у контексті забезпечення енергетичної безпеки. Крім того, Україна виконала всі технічні умови для інтеграції об’єднаної енергосистеми в європейську мережу ENTSO-E. Для нас це стане важливим кроком у напрямку енергонезалежності», — зауважив Шмигаль.

Читайте також: Україна розраховує на підтримку Словаччини в протидії оператору Nord Stream 2 – Шмигаль

Сторони також порушили питання співпраці у сфері утилізації та переробки сміття. Глава українського уряду відзначив, що досвід і передові технології шведських компаній можуть посприяти вдосконаленню системи утилізації в Україні.

Шмигаль також підкреслив, що інвестиції та збільшення інвестиційної активності можуть стати драйвером розвитку економічних відносин між країнами.

«Заохочуємо шведські компанії до продовження реалізації спільних проектів в Україні, зокрема користуючись перевагами закону про так званих «інвестиційних нянь», — зазначив очільник українського Уряду.

Крім того, Шмигаль підкреслив, що Україна готова далі розвивати співпрацю в галузі інформаційних технологій, зокрема в частині цифровізації та посилення кібербезпеки.

Як повідомляв Укрінформ, 13 жовтня Шмигаль у рамках робочого візиту до Швеції (м. Мальме) провів зустріч із прем’єр-міністром Естонської Республіки Каєю Каллас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-