Україна розраховує на підтримку Словаччини в протидії оператору Nord Stream 2 – Шмигаль

Україна розраховує на підтримку Словаччини в протидії оператору Nord Stream 2 – Шмигаль

Укрінформ
Україна розраховує на підтримку Словаччини в питанні протидії оператору «Північного потоку - 2» в намаганнях обійти вимоги сертифікації ЄС.

Як передає Укрінформ, про це сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з прем’єр-міністром Словацької Республіки Едуардом Хегером, повідомляє Урядовий портал.

«Україна високо цінує підтримку, яку надає Словаччина в питаннях захисту суверенітету і територіальної цілісності. Ми розраховуємо на підтримку Словаччини в питанні протидії оператору Північного потоку - 2 в намаганнях обійти стандартні вимоги сертифікації Європейського Союзу», — сказав Шмигаль.

Сторони також обговорили питання щодо транспортування газу, розвитку електро- й гідроенергетики, відновлюваних джерел енергії тощо.

Шмигаль підкреслив, що Україна з нетерпінням очікує проведення 5-го засідання Українсько-словацької змішаної комісії з питань економічного, промислового і науково-технічного співробітництва та інших міжурядових комісій до кінця року, оскільки це дасть нові стимули для зміцнення партнерства між країнами.

Прем’єр-міністр України також подякував Словаччині за надання гуманітарної допомоги для подолання наслідків пандемії COVID-19, зокрема 600 тис. євро на закупівлю вакцин та засоби захисту, а також 195 тисяч євро для дитячої лікарні «Охматдит».

Сторони домовилися провести наступну зустріч найближчим часом в Ужгороді.

Читайте також: У Швеції Шмигаль зустрівся з прем’єром Естонії

Як повідомлялося, 4 жовтня Данське енергетичне агентство надало дозвіл на введення в експлуатацію російського трубопроводу «Північний потік - 2».

Російський газовий монополіст Газпром 10 вересня оголосив про завершення будівництва газопроводу «Північний потік - 2».

Газогін побудований з Росії до Німеччини в обхід України по дну Балтійського моря. Єдиним акціонером проєкту є Газпром. Наразі газогін чекає на сертифікацію з боку німецького регулятора.

Проти цього проєкту виступають Україна, Польща, країни Балтії та США. Уряди цих країн, а також впливова група депутатів Європейського парламенту, вважають, що Росія вже зараз використовує газопровід «Північний потік – 2» в якості гібридної енергетичної зброї як проти України, так і проти усього Євросоюзу.

Фото: Кабмін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-