Для позачергового засідання не вистачило депутатів — Раду закрили

Для позачергового засідання не вистачило депутатів — Раду закрили

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук, який головує на засіданнях після відкликання Дмитра Разумкова, закрив позачергове засідання парламенту через недостатню для ухвалення рішень кількість депутатів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Позачергове засідання Верховної Ради України оголошую закритим", - сказав Стефанчук.

На порядку денному позачергового засідання стояли законопроєкти, присвячені питанням пенсійного забезпечення.

На засіданні зареєструвалося 214 народних депутатів. Для ухвалення законопроєкту або постанови необхідно мінімум 226 голосів.

Читайте також: «Слуга народу» поки не розглядає питання позбавлення Разумкова мандату – Арахамія

Як повідомляв Укрінформ, на пленарному засіданні в четвер, 7 жовтня, депутати відкликали Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради. Це рішення підтримали 284 депутати.

Після голосування за відставку Разумкова парламентарії почали розгляд кандидатур на посаду спікера, однак не встигли завершити. Депутати продовжать відповідну процедуру у п'ятницю, 8 жовтня.

Читайте також: Корнієнко залишиться главою партії «СН» і у разі призначення першим віцеспікером Ради

Народні депутати з фракції "Слуга народу" делегували першого заступника Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука та голову партії "СН", першого заступника голови однойменної фракції на посади Голови ВР та першого заступника Голови ВР відповідно.

Крім того, іншими фракціями, депутатськими групами та окремими народними депутатами запропоновано ще ряд кандидатур на посаду спікера - голови фракції "Голос" Ярослава Железняка, депутатів з фракції "Європейська солідарність" Олексія Гончаренка та Яни Зінкевич. Позафракційний депутат Гео Лерос, якого також було запропоновано для призначення на посаду Голови ВР, зняв свою кандидатуру з розгляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-