Рада ухвалила порядок денний на сьогодні – що розглянуть

Рада ухвалила порядок денний на сьогодні – що розглянуть

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила порядок денний пленарного засідання парламенту на середу, 6 жовтня.

Запропонований перелік питань підтримали 252 народні депутати, передає кореспондент Укрінформу.

Ухвалений порядок денний передбачає розгляд проєктів постанов про перейменування низки населених пунктів, зміну меж міст, а також призначення місцевих виборів. Окрім цього, планується розгляд ряду ратифікацій.

Як повідомлялося, народні депутати від фракції "Слуга народу" у Верховній Раді в понеділок на Погоджувальній раді не проголосували за жоден варіант тижневого порядку денного. Вони аргументували свої дії порушенням Регламенту ВР Головою парламенту Дмитром Разумковим, у зв‘язку з чим його було відкликано від ведення засідань на два пленарних дні.

Читайте також: «Слуга народу» вважає нинішній порядок денний Ради нелегітимним

Засідання Верховної Ради у вівторок було завчасно закрите через відсутність тижневого порядку денного.

Фракція "Слуга народу" та депутатська група "Довіра" пропонували невідкладно провести Погоджувальну раду після закриття засідання. Так, Регламент ВР передбачає, що засідання Погоджувальної ради скликається Головою ВР, а в разі його відсутності - першим заступником чи заступником Голови Верховної Ради або за ініціативою представників двох чи більше депутатських фракцій (депутатських груп) у разі необхідності. Водночас, згідно із Регламентом ВР, пропозиції для розгляду на черговому засіданні Погоджувальної ради подаються комітетами, тимчасовими спеціальними комісіями, тимчасовими слідчими комісіями до Апарату Верховної Ради не пізніше, як за чотири дні до проведення чергового засідання. Відповідно до зазначеного положення, невідкладне проведення Погоджувальної ради є неможливим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-