ВР у п’ятницю може обрати нове керівництво у випадку відкликання Разумкова - Арахамія

ВР у п’ятницю може обрати нове керівництво у випадку відкликання Разумкова - Арахамія

Укрінформ
Верховна Рада на пленарному засіданні у п‘ятницю, 8 жовтня, може обрати нового Голову ВР та першого заступника Голови ВР у разі відкликання Дмитра Разумкова з посади.

Про це керівник парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив під час брифінгу в парламенті, передає кореспондент Укрінформу.

"Вірогідніше за все в четвер після відкликання (чинного спікера парламенту Разумкова – ред.) у нас буде фракція. Розглянемо кандидатів. У п’ятницю скоріше за все буде голосування", – поінформував Арахамія.

Він відмовився розповідати, які кандидатури фракція розглядає для призначення на відповідні посади. Водночас зазначив, що чинний перший віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук та голова партії, перший заступник голови парламентської фракції "СН" Олександр Корнієнко є в "шорт-листі" кандидатів на посади Голови ВР та його першого заступника відповідно. "Є ще люди, які хотіли би (обійняти посади спікера та першого віцеспікера – ред.)… Це обов’язково будуть представники "Слуги народу", – додав керівник фракції "СН".

Читайте також: У «Слузі народу» вважають, що за відставку Разумкова буде понад 240 голосів

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати з фракції "Слуга народу" 2 жовтня зібрали необхідні 150 підписів для ініціювання відкликання з посади Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Це відбулося в межах дводенного виїзного засідання фракції "СН" у Трускавці. За інформацією речниці фракції "СН" Юлії Палійчук, під колективною ініціативою народних депутатів щодо відкликання Разумкова з посади спікера парламенту було зібрано 197 підписів.

4 жовтня за поданням голови парламентської фракції "Слуга народу" Арахамії запущено процедуру відкликання Разумкова з посади Голови Верховної Ради.

Читайте також: Для дострокових виборів Ради немає підстав - Разумков

Народні депутати під час пленарного засідання 5 жовтня відсторонили Голову Верховної Ради Разумкова від ведення пленарних засідань парламенту впродовж двох днів. Відповідне рішення підтримали 240 народних депутатів.

Окрім цього, вони підтримали ініціативу внесення до порядку денного шостої сесії Верховної Ради питання відкликання Разумкова з посади спікера українського парламенту. Відповідне рішення передбачає розгляд питання відкликання Разумкова з посади Голови ВР у четвер, 7 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-