Разумков каже, що підписні листи про його відкликання ще не надходили

Разумков каже, що підписні листи про його відкликання ще не надходили

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що підписні листи з підписами народних депутатів для ініціювання процесу відкликання його з посади наразі на надходили.

Про це спікер сказав на брифінгу в понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

"Перед Погоджувальною (радою - ред.) листів ще не було. Надійдуть листи - вони перевіряються, так само як і коли скликаються позачергові засідання Верховної Ради. Після цього йде лист про початок цієї процедури, вона займає не більше десяти днів. Після того, як вона запущена, готується звіт Голови Верховної Ради, готується звіт Рахункової палати щодо виконання кошторису на 2021 рік", - повідомив Разумков.

Спікер зауважив, що ці матеріали мають бути роздані народним депутатам не пізніше, ніж за два дні до розгляду питання про відкликання Голови ВР.

Читайте також: Голови комітетів пішли з Погоджувальної ради через незгоду із Разумковим – депутат

Він пообіцяв, що у разі запуску процедури, вона буде проведена "у стовідсотковій відповідності до Регламенту".

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати з фракції "Слуга народу" 2 жовтня під час дводенного виїзного засідання у Трускавці зібрали необхідні 150 підписів для ініціювання відкликання з посади Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

За словами речниці фракції "СН" Юлії Палійчук, народні депутати вирішили у понеділок, 4 жовтня, розпочати процедуру відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови ВР.

Читайте також: Разумков заявив, що «слуги» не прийдуть обговорювати його відкликання

Головною кандидатурою на посаду очільника українського парламенту є перший віцеспікер Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков офіційно запросив народних депутатів з фракції "Слуги народу" на зустріч для обговорення своєї роботи.

4 жовтня спікер заявив, що фракція "СН" відмовилася зустрічатися з ним, щоб обговорити питання відкликання його з посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-