В Кабміні розповіли, на ухвалення яких законів очікують від ВР цього тижня

В Кабміні розповіли, на ухвалення яких законів очікують від ВР цього тижня

Укрінформ
Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов очікує, що Верховна Рада на найближчому пленарному тижні ухвалить урядові законопроєкти про адміністративні процедури, про зміни до Закону «Про Кабінет Міністрів України» та про позбавлення уряду невластивих повноважень.

Про це він сказав у щотижневому огляді у сфері реформи державного управління, оприлюдненому на Ютубі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми очікуємо пленарних засідань Верховної Ради та очікуємо, що у порядку денному будуть три наші законопроєкти. У першу чергу, це у другому читанні законопроєкт про адміністративні процедури. Тримаємо кулаки та маю надію, що цей законопроєкт нарешті буде ухвалено», - сказав Немчінов.

Він зазначив, що минулого тижня уряд продовжив роботу над законопроєктом, який урегулює питання оплати праці державних службовців. На нараді, яку було проведено з представниками Міністерства фінансів, Нацдержслужби та Офісу Президента, вдалося вийти на компромісний варіант. Незабаром цей проєкт закону буде внесений у секретаріат Кабінету Міністрів, його розглядатимуть на урядовому комітеті, потім - на засіданні уряду, а після цього внесуть на розгляд Верховної Ради.

Читайте також: Жодних підстав для підвищення тарифів немає - Немчінов

«Окрім того, хочу нагадати про доручення, яке було надано Президетом України Володимиром Зеленським щодо необхідності дотримання безпеки роботи держслужбовців відповідно до рівня епідемічної ситуації у регіоні. Тобто, про вакцинування. Зараз ми ставимо завдання для того, щоб забезпечити безперебійну роботу всіх державних органів в режимі жовтої зони. А це, нагадаю, 80% вакцинованих принаймні однією дозою. Якщо ж регіони будуть переходити у червону зону, звичайно, це має бути 100% вакцинація або довідка від сімейного лікаря про протипоказання до вакцинації або про наявність антитіл у період до пів року після хвороби», - сказав Немчінов.

Урядовець також звернув увагу на те, Міністерство охорони здоров'я ініціювало зміни до внутрішнього наказу, відповідно до якого службовці органів місцевого самоврядування, державні службовці будуть обов'язково вакцинуватися проти небезпечних хвороб.

Читайте також: Немчінов обговорив з делегацією Програми SIGMA реформу держуправління

Міністр КМУ закликав громадян берегти здоров'я та активніше вакцинуватися, аби захиститися від коронавірусної інфекції.

Як повідомлялося, від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 7 190 643 людини, з них повністю імунізовані та отримали дві дози 5 771 866 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-