У справі «вагнерівців» немає зради - Президент

У справі «вагнерівців» немає зради - Президент

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав не шукати у справі «вагнерівців» зради, бо її там немає.

Про це він заявив на пресконференції у Трускавці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Не треба шукати зради там, де її немає, і буде легше всім”, - сказав Зеленський у відповідь на запитання журналістів.

Водночас він підтвердив інформацію про те, що у влітку 2020 року мав телефонну розмову з президентом Білорусі Олександром Лукашенком, коли бійці з російської приватної військової кампанії "Вагнер" перетнули білоруський кордон на автобусах.

Читайте також: Справа «вагнерівців»: розслідування Bellingcat - на стадії написання

“Моє обговорення питання вагнерівців було з Лукашенком по телефону, це правда. Коли вони заїхали автобусами на територію Білорусі, у мене була розмова з президентом і я йому сказав: там у вас бойовики, й у нас є інформація. Він відповів, що ми вивчимо це питання і обов'язково зробимо усе можливе… і все, після цього все”, - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, у кінці липня 2020 року в Мінську затримали 33 бойовиків ПВК Вагнера. Україна направила Білорусі запит на екстрадицію «вагнерівців», проте Мінськ передав затриманих Росії.

18 серпня 2020 року журналіст Юрій Бутусов написав, посилаючись на свої джерела в правоохоронних органах, що затримання в Білорусі найманців ПВК "Вагнера" нібито було спецоперацією українських спецслужб, яка провалилася через витік інформації з Офісу Президента.

Читайте також: Залучення бойовиків «ПВК Вагнера» у Малі зашкодить відносинам країни з ЄС – Боррель

Керівник ОП Андрій Єрмак назвав заяви про зрив спецоперації через ймовірний витік інформації після наради у глави держави спланованою дезінформаційною кампанією.

Верховна Рада 19 травня 2021 року створила Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування можливих протиправних дій представників органів державної влади та інших осіб, які могли сприяти порушенню державного суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України й становити загрозу національній безпеці України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-