Відставки на рівні спікера або міністра не є питанням особистих відносин – Подоляк

Відставки на рівні спікера або міністра не є питанням особистих відносин – Подоляк

Укрінформ
Імовірні відставки на рівні спікера парламенту або міністра є питанням функціональної спроможності, а не особистих відносин.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк журналістам у Трускавці, коментуючи ініціативу щодо відкликання з посади Голови ВР Дмитра Разумкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Теоретично, питання відставки чи не відставки на такому рівні, як спікер парламенту чи будь-який міністр, - це не питання особистих відносин, це питання функціональної спроможності. І партії вирішувати, чи Разумков сьогодні функціонально спроможний вирішувати завдання, які взяла на себе партія влади, коли йшла на вибори, і коли вже сьогодні маємо половину терміну і партії влади як такої, і Президента... Це не особисті відносини, ще раз підкреслюю", - наголосив Подоляк.

Читайте також: Корнієнко не виключає, що «Слуги» обговорять відкликання Разумкова у суботу

Він додав: "Якщо функціонально Дмитро Олександрович (Разумков - ред.) все робить правильно, то яка відставка може бути? Якщо є якісь невідповідності тим функціональним обов’язкам, які він на себе має взяти, модераційним обов'язкам, то, безумовно, може бути питання обговорення, внутрішньопартійне, про його можливу відставку".

За словами Подоляка, Президент Володимир Зеленський на виїзному засіданні фракції партії "Слуга народу" у Трускавці обговорить з депутатами й урядовцями план трансформації, зокрема внесення змін у галузеві реформи.

Читайте також: Другий день «Великої фракції» у Трускавці – що планують «слуги»

На запитання, чи обговорюватиме глава держави з парламентаріями ймовірне відкликання Разумкова з посади, радник керівника ОП відповів: "Президент може обговорювати з фракцією і з партією будь-які питання... Який буде порядок обговорення, що саме вони будуть обговорювати, - він вам ... сам особисто скаже після того, як закінчить обговорення".

Водночас Подоляк наголосив, що Офіс Президента не має стосунку до можливої відставки спікера.

Відповідаючи на запитання, які відносини між Разумковим і Зеленським, радник керівника ОП сказав: "Я думаю, чудові".

Читайте також: Разумков запрошує «слуг» обговорити свою «незадовільну роботу»

Як повідомляв Укрінформ, парламентська фракція партії "Слуга народу" проводить виїзне засідання фракції у Трускавці 1-2 жовтня. У ньому має взяти участь і Президент Володимир Зеленський.

30 вересня Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що керівник фракції партії «Слуга народу» Давид Арахамія ініціював збір підписів за його відкликання з посади спікера. Разумков повідомив, що народні депутати вже 30 вересня отримають підписні листи про відкликання його з посади.

Близько 16 години прессекретар Разумкова Ольга Туній повідомила, що підписні листи за зверненням фракції «Слуга народу» про відкликання Голови Верховної Ради готові та перебувають у парламентському Апараті.

Читайте також: Разумков каже, що готовий за необхідності прозвітувати про роботу на посаді спікера Ради

За кілька годин вона повідомила, що голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія звернувся до Голови ВР для повторної видачі підписних листів щодо відкликання спікера.

Речниця фракції партії «Слуга народу» Юлія Палійчук заявляла раніше, що питання щодо відкликання з посади керівництва парламенту на засіданнях фракції не порушувалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-