Разумков вважає, що Зеленському не варто іти на другий термін

Разумков вважає, що Зеленському не варто іти на другий термін

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков вважає, що Президент Володимир Зеленський має дотриматися обіцянки і не балотуватися вдруге. 

Про це він заявив на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ця позиція чітко закріплена у програмі, з якою ми йшли на вибори у 2019 році, по-перше. По-друге, якщо ви говорите про мою особисту позицію, то президент повинен йти на один термін. Тому що якщо ні, то з середини терміну усі колеги, які були, ви можете подивитися з історії нашої держави, починали займатися підготовкою до другого (строку - ред.), а це дуже часто погано впливає на реалізацію тих обіцянок, які закладаються у програмі до першого терміну», - сказав Разумков.

Читайте також: Разумков підпише закон про олігархів і направить його на підпис Президенту

Він наголосив, що вважає за необхідне, аби керівництво держави виконувало ті обіцянки, які давало під час виборчої кампанії.

Відповідаючи на запитання про те, чи не вважає він, що відповідна заява в інтерв'ю ЗМІ стала причиною ініціативи щодо відкликання його з посади керівника парламенту, він зазначив: «Для мене – ні. Я думаю, що Арахамія точно не планує йти на президентські вибори. Тому навряд чи це стало підставою для Арахамії».

Раніше Разумков у інтерв’ю "Українській правді", відповідаючи на питання, чи вірить він у другий термін Зеленського, зазначив, що вірить у те, що президент дотримає обіцянки й не балотуватиметься вдруге, бо іншого глава держави поки не говорив, і йти на один термін – правильно.

Як повідомляв Укрінформ, Голова ВР Дмитро Разумков 30 вересня отримав лист із пропозицією від голови фракції “Слуга народу” Давида Арахамії щодо видачі підписних листів для збору підписів народних депутатів під пропозицією про відкликання Голови Верховної Ради. Разумков розписав відповідний документ на Апарат Верховної Ради.

Раніше речниця фракції "СН" Юлія Палійчук поінформувала, що на засіданнях фракції тема відкликання керівництва парламенту з посад не порушувалася. Вона також зазначила, що голова фракції "СН" Давид Арахамія скористався правом народного депутата, передбаченим Регламентом ВР, направивши лист на ім’я Голови ВР з проханням дати доручення апарату парламенту виготовити відповідні підписні листи про збір підписів для відкликання Разумкова з посади спікера.

Прессекретар Голови ВР Ольга Туній згодом уточнила, що лист для видачі підписних листів для збору підписів щодо відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради направлено саме від парламентської фракції "Слуга народу", а не від імені народного депутата, голови фракції "СН" Давида Арахамії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-