Україна не отримувала сигналів від Єврокомісії про загрозу скасування безвізу - МЗС

Україна не отримувала сигналів від Єврокомісії про загрозу скасування безвізу - МЗС

Укрінформ
Українська сторона не отримувала офіційних сигналів від Європейської комісії про загрозу скасування безвізового режиму з Євросоюзом.

Про це у коментарі Укрінформу заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

"Питання безвізу час від часу виринає як в європейському, так і українському медіасередовищі. Українська сторона не отримувала офіційних сигналів від Європейської комісії про загрозу скасування безвізового режиму з ЄС. Жодних причин для такого рішення немає і не може бути", - зазначив Ніколенко.

Він нагадав, що 4 серпня Єврокомісія опублікувала четверту доповідь про оцінку виконання вимог візової лібералізації країнами Західних Балкан та Східного партнерства, зокрема Україною, де аналізувалися 2020 рік та перша половина 2021 року.

"Документ містить позитивну оцінку дотримання нашою державою критеріїв безвізового режиму. Звісно, там були і рекомендації продовжити "домашню роботу" задля поліпшення управління міграційними процесами та вдосконалення антикорупційного законодавства", - наголошує речник.

За його словами, МЗС України вже запропонувало окремим країнам-членам ЄС та Європейській комісії провести консультації, щоб роз’яснити окремі положення українського законодавства.

Читайте також: Україна вже виконала 58% усіх зобов’язань із розрахованої на 10 років Угоди про асоціацію

У міністерстві очікують, що такі експертні консультації відбудуться вже найближчим часом.

Ніколенко додав, що одночасно Україна завершує підготовку національної доповіді про виконання умов візової лібералізації з ЄС, де ми поінформуємо європейських партнерів про роботу над рекомендаціями Єврокомісії.

"Україна не є державою із високим міграційним ризиком, а співпраця з ЄС у сфері реадмісії як одним із ключових факторів для належного функціонування безвізу відбувається на належному рівні", - зауважив він.

Як повідомлялося, Радіо Свобода отримало документ, де кілька країн ЄС винесли оцінки щодо роботи лібералізованого візового режиму з країнами Західних Балкан, Грузії, Молдови та України. Оцінки винесли Австрія, Бельгія, Чехія, Німеччина, Італія та Словаччина. Відповідно до них, Україна залишається приводом для занепокоєння. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-