Позачергове засідання Ради закрили - в залі було лише 86 депутатів

Позачергове засідання Ради закрили - в залі було лише 86 депутатів

Фото
Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк закрила позачергове засідання парламенту у зв’язку з недостатньою кількістю народних депутатів для ухвалення рішень.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, за зверненням трьох фракцій "Європейської солідарності", "Батьківщини" та "Опозиційної платформи – за життя" під час розгляду законопроєкту №3993 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення обліку доходів фізичних осіб-підприємців" було проведено рейтингове сигнальне голосування. Його результати засвідчили, що у залі зареєстровано всього 86 народних депутатів.

"На цьому пропоную закрити позачергове засідання парламенту", - сказала Кондратюк.

Читайте також: Депутати призначили Іонушаса головою правоохоронного комітету ВР

Раніше під час позачергового засідання парламенту депутати відхилили законопроєкт №2645 "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо скасування норм, які передбачають посилення фіскального тиску шляхом розширення сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій".

Позачергове засідання Ради / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Парламентаріям забракло голосів для включення до порядку денного шостої сесії проєкту закону №3853 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зміни підходу у визначенні обсягу доходів для застосування спрощеної системи оподаткування". Відповідно, він не розглядався.

Окрім цього, законопроєкт №2644 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування норм, які передбачають посилення фіскального тиску шляхом розширення сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій" було знято з розгляду.

Читайте також: Рада спростила ввезення гуманітарних вантажів в Україну

Як повідомляв Укрінформ, під час пленарного засідання 23 вересня народні депутати ухвалили президентський закон "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" (№5599). Водночас парламентарії виключили з порядку денного пленарного засідання, а також з порядку денного тижневого засідання законопроєкт №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень". Рада, імовірно, розгляне відповідний документ на наступному пленарному тижні, який триватиме упродовж 5-8 жовтня.

Окрім цього, парламент підтримав призначення народного депутата з фракції "Слуга народу" у ВР Сергія Іонушаса на посаду голови Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності.

Депутати також підтримали у першому читанні законопроєкти №5148 "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, що споживаються дітьми" та №6052 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо реалізації соціальних заходів та інфраструктурних проєктів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-