Мінські угоди є основою для вирішення конфлікту на сході України - президент Болгарії

Мінські угоди є основою для вирішення конфлікту на сході України - президент Болгарії

Укрінформ
Болгарія закликає до врегулювання конфлікту на сході України на основі повного виконання Мінських домовленостей.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив президент Болгарії Румен Радев під час виступу на 76 -й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Болгарський лідер привернув увагу до загроз безпеці та стабільності у світі, згадавши Афганістан, Близький Схід та Україну.

"Відповідно до фундаментальних принципів міжнародного права, Болгарія продовжує закликати до вирішення кризи в Україні на основі повного та всебічного виконання Мінських домовленостей", - заявив Радев.

Читайте також: Кулеба - про Мінські угоди: Україна не буде перетинати свої «червоні лінії»

Як відомо, Мінські домовленості складаються з трьох документів, що передбачають врегулювання конфлікту на сході України зі збереженням територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів.

Зокрема, Мінський протокол 5 вересня 2014 року підписали Україна та РФ, а також ОБСЄ як посередник. Тоді сторони домовилися, зокрема, про негайне припинення застосування зброї, звільнення всіх заручників і незаконно утримуваних осіб та виведення незаконних збройних формувань, військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-