Зеленський очікує від Байдена відповіді щодо плану трансформації України

Зеленський очікує від Байдена відповіді щодо плану трансформації України

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський очікує від глави США Джо Байдена відповіді щодо Плану трансформації України, який був представлений під час їхньої зустрічі у Вашингтоні.

Про це Зеленський повідомив у коментарі телеканалу "Дом", передає Укрінформ.

"Ми очікуємо на реакцію від адміністрації Байдена. Ми чекаємо на відповідь, наприклад, щодо оборонного сектора цієї програми трансформації. Ми очікуємо на офіційний приїзд делегації з США на чолі з міністром оборони, очікуємо на цю зустрічі. Я думаю, що вона буде не один день в Україні, і там буде вирішуватися частина цього плану трансформації", - зазначив Зеленський.

Також Україна чекає на реакцію від представників бізнесу. Зокрема, Президент зазначив, що під час нинішнього візиту в США він збирається провести кілька важливих зустрічей, присвячених цій темі.

"Не так швидко, але, тим не менше, я думаю, що ми в засобах масової інформації з вами чули, можна сказати, деякі сигнали щодо ракетної підтримки України - підтримки нашої ракетної програми. Я маю на увазі щодо "Залізного куполу". Рано ще говорити, але ви чули ці сигнали від Сполучених Штатів Америки", - додав глава Української держави.

Читайте також: Зеленський сказав, як ООН може допомогти в деокупації територій України

Як повідомлялося, 1 вересня Зеленський під час візиту в США презентував План трансформації України, що передбачає понад 80 проєктів загальною вартістю 277 млрд доларів.

Зараз Зеленський перебуває у США для участі в сесії Генеральної асамблеї ООН, яку він назвав одним із основних майданчиків, на яких Україна може висловити протест щодо окупації частини Донеччини і Луганщини та півострова Крим.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-