Україна та Угорщина проведуть засідання комісії з питань нацменшин

Україна та Угорщина проведуть засідання комісії з питань нацменшин

Укрінформ
Україна та Угорщина домовилися найближчим часом провести засідання українсько-угорської комісії з питань забезпечення прав національних меншин у Києві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство закордонних справ.

Зокрема, на виконання домовленості міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та міністра зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петера Сійярто в Києві відбулась зустріч співголів змішаної українсько-угорської комісії з питань забезпечення прав національних меншин - заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара та уповноваженого міністра зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини з питань розвитку політики сусідства Ференца Калмара.

Співрозмовники детально обговорили підготовку чергового засідання змішаної комісії. Боднар висловив упевненість у тому, що діалог України та Угорщини в межах діяльності комісії сприятиме належному забезпеченню прав української меншини в Угорщині та угорської в Україні відповідно до національного законодавства сторін.

«Це, в свою чергу, зміцнюватиме добросусідські взаємовигідні відносини між нашими країнами», - наголосив заступник глави МЗС України.

Читайте також: Експерт вважає, що чинний закон про нацменшини морально застарів

Дипломати домовилися, що чергове засідання змішаної українсько-угорської комісії з питань забезпечення прав національних меншин відбудеться в Києві найближчим часом. Точна дата буде узгоджена дипломатичними каналами.

Боднар та Калмар також відзначили прогрес у втіленні підсумків 3-го засідання українсько-угорської міжвідомчої робочої групи з питань освіти, що відбулося 16 вересня в Ужгороді.

У зустрічі з української сторони також взяли участь посол України в Угорщині Любов Непоп, заступник голови української частини комісії, голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Олена Богдан та секретар української частини комісії Вікторія Каланчук.

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня Ференц Калмар прибув до Києва для підготовки засідання українсько-угорської комісії з питань забезпечення прав нацменшин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-