Реінтеграція і законодавство: Резніков зустрівся з представниками Венеційської комісії

Реінтеграція і законодавство: Резніков зустрівся з представниками Венеційської комісії

Фото
Укрінформ
Урядовий проєкт закону «Про засади державної політики перехідного періоду» передбачає розбудову миру через безпечну реінтеграцію.

На цьому наголосив віцепрем‘єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков під час зустрічі з представниками Венеційської комісії, повідомляє Укрінформ із посилання на сайт Мінреінтеграції.

«Наша головна мета - розбудова миру через безпечну реінтеграцію. І якісний закон дозволить це зробити. Я дуже тішусь тим, що така кількість громадських організацій долучилася до роботи і ми спільно напрацювали цей документ», - сказав Резніков.

Читайте також: Резніков назвав головну потребу людей на лінії розмежування

За його словами, проєкт закону побудований на недискримінації, гендерній рівності, інклюзивності та усуненні процедурних, інституційних і соціальних бар’єрів, забезпеченні і захисті прав жертви.

Урядовець додав, що законопроєкт розроблявся з вересня 2020 року. У грудні 2020 року його направили для опрацювання 166 зацікавленим державним органам, міжнародним організаціям, науковим установам та громадським об’єднанням. Загалом автори отримали 110 відповідей загальним обсягом понад 1 тис. сторінок, опрацювання яких завершилось у квітні 2021 року. У травні цього року друга редакція законопроєкту була направлена на урядове погодження і на початку серпня уряд схвалив документ.

Читайте також: Резніков: Питання окупованих територій - на першому плані в української влади

Своєю чергою, заступник секретаря Венеційської комісії Рудольф Дюрр подякував Резнікову за змістовний діалог та роботу над законопроєктом, яку провело Мінреінтеграції. «Дякую за зустріч, за ваше тлумачення і те, як ви намагаєтесь уникнути лакун в законодавстві. Це була корисна розмова і на пленарній сесії комісії у жовтні ми розглядатимемо цей документ», - запевнив Дюрр.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 4 серпня 2021 року погодив проєкт Закону України «Про засади державної політики перехідного періоду».

Він базується на принципах ООН в частині перехідної юстиції, відповідає стандартам та критеріям ОБСЄ - Копенгагенським стандартам і, в першу чергу, розроблений виключно спираючись на державні інтереси України.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-