Зеленський затвердив Стратегічний оборонний бюлетень України

Зеленський затвердив Стратегічний оборонний бюлетень України

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 20 серпня 2021 року та затвердив Стратегічний оборонний бюлетень України.

Відповідний указ № 473/2021 він підписав 17 вересня, йдеться у повідомленні на сайті глави держави.
“Стратегічний оборонний бюлетень розроблено на підставі Стратегії національної безпеки України та Стратегії воєнної безпеки України. У підготовці документа брали участь представники Міністерства оборони, Генерального штабу ЗСУ, інших складових сил оборони, представники центральних органів виконавчої влади, наукових установ, громадських організацій. Також були залучені іноземні експерти (радники), зокрема Представництва НАТО в нашій країні”, - йдеться у повідомленні.

Як уточнюється, у першій частині цього бюлетеня викладено підсумок оборонної реформи, яка реалізовувалася упродовж 2016-2020 років, та основні результати оборонного огляду, під час якого було здійснено оцінку стану та перспектив розвитку безпекового середовища й уперше розроблено опис майбутнього безпекового середовища до 2030 року.

Читайте також: Зеленський знову їде до США - на Генеральну асамблею ООН

“У другій частині Стратегічного оборонного бюлетеня визначено основні напрями реалізації воєнної політики України, перспективну модель ЗСУ та інших складових сил оборони й вимоги до її побудови, основні спроможності сил оборони, яких необхідно досягти; викладено стратегічні цілі розвитку сил оборони на період до 2025 року, основні завдання та очікувані результати щодо їхнього досягнення”, - уточнюється у повідомленні.

У Офісі Президента поінформували, що реалізація завдань та заходів Стратегічного оборонного бюлетеня України здійснюватиметься як коштом державного бюджету, так і інших джерел фінансування.

Як повідомляв Укрінформ, Рада національної безпеки і оборони України на засіданні 20 серпня під головуванням Президента Володимира Зеленського схвалила проєкт Стратегічного оборонного бюлетеня України. Схвалений РНБО Стратегічний оборонний бюлетень України Міністерство оборони розробляло за результатами оборонного огляду за новою методикою: «плануванням на основі спроможностей». Це відповідає сучасним підходам, притаманним державам-членам НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-