РЄ не радить Києву вилучати із Стамбульської конвенції жодних термінів

РЄ не радить Києву вилучати із Стамбульської конвенції жодних термінів

Укрінформ
Рада Європи не радить Україні вилучати з тексту Стамбульської конвенції певні терміни для полегшення процесу її ратифікації Верховною Радою.

Про це заявив голова Офісу Ради Європи в Україні Стен Ньорлов у спеціальному інтерв’ю в рамках V Українського жіночого конгресу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли Конвенція ратифікується, то приймаються всі зобов’язання відповідно до неї. Були приклади, скажімо, у Хорватії, коли народні депутати ухвалювали певні роз’яснювальні документи одночасно з ратифікацією Стамбульської конвенції. Але попри те, що вони додатково роз’яснили свою точку зору з певних питань, у Конвенції немає ніяких винятків і ніяких змін, і ми в жодному разі не рекомендували б це робити», - сказав Ньорлов.

Він зазначив, що наразі триває діалог з народними депутатами щодо ратифікації Стамбульської конвенції .

«Технічно законопроєкт має бути включений до порядку денного Верховної Ради, його мають проголосувати. Це тривалий процес. Ми підтримуємо діалог і сподіваємоcя, що цей законопроєкт уже цього року потрапить у парламент на голосування, але не знаю, коли саме це відбудеться», - зауважив голова Офісу Ради Європи в Україні.

Як повідомлялося, голова Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи Марія Мезенцева в червні заявила, що Україна може ратифікувати Стамбульську конвенцію в новому політичному сезоні.

Президент ПАРЄ Рік Дамс у червні заявив, що Україна може ратифікувати Стамбульську конвенцію з «поясненнями про гендер».

Читайте також: Стефанішина: Моя мрія на наступний рік – ратифікація Стамбульської конвенції

Стамбульська конвенція - це міжнародний юридичний обов’язковий акт під егідою Ради Європи, який охоплює питання, пов’язані з насильством проти жінки (покарання й переслідування злочинців, захист і допомога жертвам, запобігання та протидія насильству як соціальному явищу).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-