Комітет рекомендує Раді ухвалити законопроєкт про День української державності

Комітет рекомендує Раді ухвалити законопроєкт про День української державності

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендує парламенту включити до порядку денного сесії та ухвалити за основу і в цілому президентський проєкт закону № 5864 «Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня - День Української Державності».

Як передає Укрінформ, про це повідомив перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук у Фейсбуці.

«Комітет із питань соціальної політики та захисту прав ветеранів одноголосно рекомендує парламенту включити до порядку денного сесії, прийняти за основу та в цілому проєкт закону №5864», - поінформував він.

Стефанчук зазначив, що Президент Володимир Зеленський подав цей законопроєкт до парламенту, щоб законодавчо закріпити День української державності святковим днем.

«Адже, згідно з п. 7 ч. 2 ст. 92 Конституції України, державні свята встановлюються виключно законами. Законопроєктом № 5864 передбачається внести зміну до ст. 73 Кодексу законів про працю України, доповнивши її новим абзацом щодо встановлення 28 липня Дня української державності як святкового дня», - написав перший віцеспікер.

Стефанчук підкреслив, що ухвалення проєкту закону №5864 «сприятиме утвердженню спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення».

«Вважаю, що ми повинні відвойовувати кожен сантиметр своєї історії, розчищати наше історичне коріння. Адже ми - самодостатня нація, для якої дуже важливо юридично закріплювати спадкоємність українського державотворення й підіймати його рівень. Тож сподіваюсь, що законопроєкт № 5864 буде підтриманий народними депутатами», - додав політик.

Читайте також: Кулеба прокоментував нервову реакцію Лаврова на День державності України

Як повідомлялося, 24 серпня під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності Президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення зародження української державності у День хрещення Київської Русі-України, 28 липня.

Пізніше Зеленський вніс до парламенту відповідний законопроєкт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-