За два роки більшість законів Рада ухвалила силами «Слуги народу», «Довіри» і «Голосу» – КВУ

За два роки більшість законів Рада ухвалила силами «Слуги народу», «Довіри» і «Голосу» – КВУ

Укрінформ
За два роки роботи Верховної Ради дев’ятого скликання більшість законів було ухвалено голосами фракцій «Слуга народу», «Голос» і депутатської групи «Довіра».

Як передає Укрінформ, про це інформує Комітет виборців України у Фейсбуці.

Так, за інформацією КВУ, попри те, що до складу фракції «Слуга народу» входить 243 депутати, в середньому підтримують прийняті закони 217 народних депутатів. При цьому, на початку роботи ВР IX скликання в середньому «за» голосували 228 народних депутатів монобільшості.

«Серед інших фракцій і груп найчастіше у перші два роки роботи ВР прийняті закони підтримували депутати групи «Довіра» та депутати фракції «Голос». В середньому «за» голосували 70% депутатів «Довіри» (14 осіб) та 62% депутатів «Голосу» (12 осіб)”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Голосами монобільшості за сесію ухвалили лише 15% законів – КВУ

В інших фракцій та груп показники підтримки ухвалених законів є нижчими. В середньому у перші два роки роботи «за»« голосували 54% депутатів «Європейської солідарності», 53% позафракційних, 48% депутатів групи «Партія «За майбутнє»  та 46% депутатів ВО «Батьківщина».

«Майже не підтримували прийняті закони депутати «Опозиційної платформи — За життя» - в середньому голосували «за» лише 21% депутатів фракції. Підтримка рішень Ради депутатами ОПЗЖ суттєво знизилася після того, як у лютому 2021 року РНБО було введено персональні санкції проти В. Медведчука», - зазначають у КВУ.

За даними Комітету виборців, за перші два роки роботи Верховної Ради IX скликання, починаючи з 29 серпня 2019 року, було ухвалено 552 закони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-