Президент розповів, якою була відповідь Байдена щодо членства України в НАТО

Президент розповів, якою була відповідь Байдена щодо членства України в НАТО

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що під час зустрічі з його американським колегою Джо Байденом у Вашингтоні той сказав, що Україна повинна бути в НАТО, однак це залежить не тільки від нього.

Про це він заявив під час інтерв'ю Фаріду Закарії на телеканалі CNN, передає Укрінформ.

Зеленський запитав у Байдена щодо членства України в НАТО і «дуже прямо, коли це може статися». За його словами, відповідь Президента США щодо цього та Альянсу загалом тривала близько 20−30 хвилин.

«Він сказав: я думаю, ви повинні бути там, але це не тільки моє рішення. Я чув цю риторику від нього перед зустріччю», — заявив Президент України.

Читайте також: Зеленський: Без України НАТО буде втрачати, а ЄС - послаблюватись

На його думку, на позицію США впливають «поради деяких лідерів великих європейських країн».

«Я сказав йому: ви маєте рацію пане Президенте. Але, думаю, що через ваше рішення цей шлях до НАТО буде коротшим, більш прозорим для України», — додав Зеленський.

Читайте також: Україна буде основним союзником США в НАТО, а не поза ним - Кулеба

Як повідомлялося, у спільній заяві за підсумками зустрічі президентів України і США Володимира Зеленського і Джо Байдена зазначається, що Сполучені Штати підтримують право України обирати свій власний зовнішньополітичний курс вільно від зовнішнього втручання, включаючи прагнення України вступити до НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-