В ОП прокоментували підготовку «виборів» до Держдуми в окупованому Криму й ОРДЛО

В ОП прокоментували підготовку «виборів» до Держдуми в окупованому Криму й ОРДЛО

Укрінформ
Реультати голосування на "виборах" до Держдуми РФ в окупованому Криму і окремих районах Донецької та Луганської областей — юридично нікчемні.

Як передає Укрінформ, про це заявив прессекретар Президента України Сергій Никифоров у ефірі телеканалу "Дом".

"Юридична цінність результатів голосування на окупованих територіях незначна. Але якщо людині треба показати якусь залученість демонстративно, щоб убезпечити себе, нехай голосує, без проблем. Але на міжнародному рівні й на рівні юридичному, легітимному це не має абсолютно ніякого значення", — зазначив він.

Водночас, за словами Никифорова, Президент України Володимир Зеленський вважає, що люди можуть йти на голосування, якщо це дозволить їм залишатися в безпеці.

Читайте також: Зустрічі Зеленського з Путіним не буде без обговорення питання Криму — Никифоров

"Він каже, що якщо для відчуття безпеки, для того, щоби вирішувати якісь побутові питання, для того, щоби відчувати себе нормально, жителю окупованої території треба отримати російський паспорт — нехай він його отримує. Якщо треба, щоб він проголосував — нехай голосує. Все одно Україна поверне ці території, і люди, які залишаються українцями, повернуть свої українські паспорти. Чи не повернуть їх, вони їх просто дістануть з-під матраців або де вони їх там ховають", — додав прессекретар Президента.

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом в Росії активно ведуться дискусії про організацію на окупованих територіях Донецької та Луганської областей виборів до Держдуми РФ, призначених на 19 вересня 2021 року.

Європейський Союз занепокоєний заявами про ймовірність виборів до Держдуми РФ на тимчасово окупованих українських територіях, наголошуючи, що це було б порушенням Мінських угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-