Кваснєвський: Діалог Заходу з Україною має стати прагматичнішим

Кваснєвський: Діалог Заходу з Україною має стати прагматичнішим

Укрінформ
Україна повинна більше робити, а не говорити про реформи, а відносини між Заходом й Україною має ставати більш конкретними та прагматичними.

Таку думку, підсумовуючи цьогорічний форум YES Brainstorming у Києві, висловив експрезидент Польщі, голова Наглядової Ради YES (Ялтинська європейська стратегія) Александер Кваснєвський, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми багато говорили про Україну. Треба працювати разом, не гаяти часу на традиційні дискусії, мовляв, хочемо отримати статус повноправного члена ЄС. Так, колись будете: двері до ЄС та НАТО не зачиняються. З огляду на глобальні тенденції і час, що пройшов, та реальні проблеми, що загострилися у відносинах з Росією, нам слід змінити діалог між Україною і західними партнерами, перетворивши його на більш прагматичний і конкретний”,- підкреслив Кваснєвський.

Він додав, що погоджується з думкою глави МЗС України Дмитра Кулеби про те, що у відносинах з Україною Захід має стати серйозним. А також додав, що “всім потрібно зрозуміти, що говорити про реформи, але їх не робити – цього недостатньо. Багато зроблено, але ще більше попереду”.

Читайте також: Стефанішина вважає, що Кремль дивиться на Україну як на поле бою з Європою

Кваснєвський також поінформував, що президент Естонії Керсті Кальюлайд, яка незабаром залишить свою посаду, погодилася увійти до Наглядової Ради YES.

“Вона стане першою жінкою, яка обійме цю посаду”,- зауважив експрезидент Польщі.

Читайте також: Експерт вважає, що Путін втратить владу у разі масштабного вторгнення в Україну

Ялтинська Європейська Стратегія (YES) була започаткована у липні 2004 року у Ялті, коли Віктор Пінчук запросив близько 30 європейських лідерів обговорити майбутнє України та ЄС. Під час конференції учасники домовились про об’єднання зусиль та створення колективної ініціативи, покликаної підтримати Україну в її прагненні до вступу в ЄС. До 2013 року Щорічні зустрічі YES проводилися в історичному Лівадійському палаці в Ялті в Криму, аби перетворити місце, де Європа була розділена на Ялтинській конференції 1945 року, на майданчик для об’єднання широкої Європи. Після анексії Криму Російською Федерацією щорічні зустрічі YES було перенесено до столиці України Києва, де вони проводяться у Мистецькому арсеналі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-