Зеленський вважає, що COVID-19 показав головну проблему політики в світі

Зеленський вважає, що COVID-19 показав головну проблему політики в світі

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що головною проблемою і причиною появи COVID-19 є політика сучасного світу, де спостерігається змагання за озброєння, вплив і нерівність країн.

Про це він заявив на форумі YES Brainstorming, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я вважаю, що головний меседж COVID-19 не в тому, що варто посилити біологічну безпеку, розвивати медицину і бути більш гнучким у бізнесі. Усе це важливо. Але будь-який лікар вам скаже лікувати не симптоми, а першопричину. І це сучасна політика світу, я вважаю, що це і є головна проблема, головна причина COVID. У ньому завжди з’являтимуться нові віруси, у нашому світі будуть нові загрози, нові бомби, бо світ продовжує змагання з озброєння та війну за ринки, за ринки впливу, за економіку іноді інших держав, не тільки своєї”, - зазначив Зеленський.

За його словами, сьогодні світ прагне ядерної, хімічної, біологічної, інформаційної зброї, “бо це сила, це вплив, це влада”.

“Але в такому випадку нові віруси будуть з’являтися щороку, як новий iPhone - COVID-20, COVID-21, COVID-22, COVID-23, а потім нові бренди, нові цифри, нові вакцини, що, як зарядки до iPhone, будуть підходити тільки до окремого вірусу”, - вважає Президент.

Читайте також: Зеленський - про COVID-19: Ми вистояли, не потонули і після цього жодні хвилі нам не страшні

На думку Зеленського, вірус показав, що у світі кожен сам за себе.

“Світ каже про згуртованість та об’єднання заради вирішення проблем війни, зміни клімату, ядерної зброї, голоду, бідності, але все це декларації, бо згуртований світ лише у Фейсбуці, коли всі публікують слова підтримки під час пожеж в Австралії, повеней у США, коли всі одноголосно співчувають Афганістану або Україні, проти якої Росія веде війну. Але це не реальність. Це - віртуальна реальність”, - зауважив він.

Разом з тим глава держави наголосив, що пандемія також продемонструвала, що може зрівняти всіх у правах, незалежно від наявності ядерної зброї або рівня ВВП. і цим “натякнула світові, що ви всі однакові, тож об’єднуйтесь, бо нові уроки будуть страшніші”.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-