Разумков відкрив засідання Ради, у залі - 130 депутатів

Разумков відкрив засідання Ради, у залі - 130 депутатів

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання парламенту в п'ятницю.

У сесійній залі зареєструвалося 130 народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

"Пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав Разумков.

Традиційно засідання у п'ятницю розпочалося із години запитань до уряду.

Народні депутати заслухають доповідь міністра закордонних справ Дмитра Кулеби щодо значення "Кримської платформи" для консолідації міжнародних зусиль у процесі деокупації Автономної Республіки Крим.

Міністр закордонних справ також доповідатиме щодо значення для України візиту Президента Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки.

Окрім цього, народні депутати мають намір розглянути у першому читанні проєкти законів №5852 "Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про публічні закупівлі" щодо закупівлі юридичних послуг Національним банком України", №3950 "Про внесення зміни до статті 121 Кодексу цивільного захисту України".

Читайте також: У Раді сталася штовханина між Леросом і Тищенком

У другому читанні парламентарії планують розглянути законопроєкти №3881 "Про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо збільшення мінімального розміру аліментів, що стягуються на дитину з інших членів сім'ї та родичів)", №4046 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств", №2515 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення адміністративної відповідальності за незаконну торгівлю пальним".

Депутати також планують створити Тимчасову слідчу комісію ВР з питань розслідування можливих протиправних дій посадових осіб Державного космічного агентства України (Національного космічного агентства України) та підприємств космічної галузі, зокрема, під час реалізації проєктів "Либідь" та "Циклон-4" (проєкт постанови №5477).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-