Гербст назвав великим позитивом спільну заяву Президентів США й України

Гербст назвав великим позитивом спільну заяву Президентів США й України

Укрінформ
Спільна заява щодо стратегічного партнерства України й США, підписана Президентами під час зустрічі в Вашингтоні минулого тижня, є великим позитивом, що відкриває нові можливості для посилення взаємодії.

Таке переконання висловив у вівторок під час конференції, організованої Atlantic Council, посол США в Україні (2003-2006 рр.) Джон Гербст, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це (Спільна заява – ред.), на мій погляд, була великим позитивом», - зазначив колишній високопоставлений дипломат, нині директор Євразійського центру імені Діну Патрічіу в аналітичному центрі Atlantic Council.

У цьому контексті він підкреслив важливість укладення нових домовленостей між Україною і США у сфері безпеки, а також у сфері енергетики й клімату.

Читайте також: Квін вважає, що між Байденом і Зеленським виникла «хімія»

«Спільна заява, на мій приємний подив, містила різку критику на адресу Nord Stream 2 з обох боків, і це важливо»,- підкреслив Гербст.

Крім того, за його словами, Спільна заява щодо стратегічного партнерства повною мірою підтверджує важливість двосторонніх відносин між Україною і Сполученими Штатами.

Він зауважив, що зараз обидві сторони можуть обговорювати стратегічні підходи у сферах безпеки й оборони, економіки, енергетики тощо. Отже, за його словами, залишається ще багато роботи, однак «Спільна заява дала гарну можливість для розвитку двосторонніх відносин».

Читайте також: Зустріч Байдена і Зеленського поставила крапку на складному етапі відносин США і України – Макфол

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський минулого тижня здійснив робочий візит до США на запрошення Президента Джо Байдена. За результатами зустрічі сторони затвердили Спільну заяву щодо стратегічного партнерства України й США

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-