Венедіктова зустрілася з конгресменами США – говорили про реформи

Венедіктова зустрілася з конгресменами США – говорили про реформи

Фото
Укрінформ
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова обговорила з представниками Конгресу Сполучених Штатів Америки пріоритетні напрями роботи прокуратури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора. 

Як ідеться в повідомленні, Венедіктова провела зустріч з членами Палати представників США Хуаном Варгасом - конгресменом США від штату Каліфорнія, Браяном Фіцпатріком - конгресменом США від штату Пенсильванія та Джеймсом Слеттері - ексконгресменом США шести скликань від штату Канзас, почесним президентом Асоціації американських конгресменів.

Зазначається, що сторони обговорили хід реформи органів прокуратури, пріоритетні напрями роботи прокурорів, а також подальші зміни у системі.

«Прокуратура сьогодні - орган, що динамічно розвивається та трансформується. В органах прокуратури залишилися професіонали, які успішно подолали усі етапи атестації. Тепер ми чекаємо «свіжу кров» - триває добір спеціалістів з-поза системи. На часі діджиталізація усіх процесів - це складний та надзвичайно необхідний етап», - зазначила генпрокурор.

Вона також підкреслила, що інституція вперше працює за Стратегією розвитку органів прокуратури, яка має покроковий операційний план з чіткими термінами виконання завдань.

Читайте також: Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу США

Окреслюючи ключові напрями роботи прокурорів, Венедіктова, зокрема зазначила, що основні цілі - подолання корупції, збереження екології і виклики, пов’язані із війною. За її словами, у справах, пов’язаних з анексією Криму та збройним конфліктом на сході України прокурори прагнуть добиватися справедливості і на національному, і на міжнародному рівні.

«Нам важливо заручитися підтримкою наших міжнародних партнерів, їхньою експертною допомогою, адже для України надзвичайно важливо відстояти свою позицію у міжнародних судових інстанціях», - зазначила Венедіктова.

У свою чергу, конгресмени запевнили, що їхній візит до України - свідчення готовності підтримувати шлях розвитку держави. «З близько 200 країн світу ми сьогодні перебуваємо в Україні, адже ми справді зацікавлені в її успіхах», - заявив Фіцпатрік.

Сторони також окремо зупинилися на питаннях реформи судової системи та необхідності зміни процедур та підходів у кримінальному процесі.

Венедіктова наголосила, що прокуратура разом з іншими інституціями та експертами повинна бути залучена до цього процесу.

Читайте також: Делегація Конгресу США запевнила в готовності надалі підтримувати Україну — МЗС

«Нам необхідні зміни процесів та підходів. В центрі уваги Кримінального процесуального кодексу має бути захист потерпілого. Без зміни процедур не буде ефективності. Крім того надважлива судова реформа - від неї напряму залежить успішність і результативність прокуратури», - зазначила генпрокурор.

«Цікавим для конгресменів був поступ української прокуратури в питаннях захисту інвестицій. Також Венедіктова розповіла і про курс на спеціалізацію прокурорів та створення секторальних майданчиків постійної взаємодії і діалогу з громадянським суспільством та експертним середовищем», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня сенатори США від республіканської партії виступили з підтримкою укладення договору про вільну торгівлю з Україною.

Фото: gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-