Сенатори-республіканці підтримують укладення договору про вільну торгівлю з Україною

Сенатори-республіканці підтримують укладення договору про вільну торгівлю з Україною

Укрінформ
Сенатори США від республіканської партії виступили з підтримкою укладення договору про вільну торгівлю з Україною.

Про це заявив сенатор Ліндсі Ґрем (республіканець, штат Південна Кароліна) на брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми говорили про додаткову військову допомогу. Кожен з нас підтримує військову допомогу для Збройних сил України, щоб захищати себе. Ми всі підтримуємо додаткову економічну допомогу для вашої економіки. Моя ціль — мати договір про вільну торгівлю між Сполученими Штатами і Україною в найближчі роки. Це все змінить у наших відносинах. Це буде сигналом для світу, що Україна відкрита для бізнесу”, - зазначив Ґрем.

Політик додав, що для досягнення цілей економічної, військової підтримки і угоди про вільну торгівлю потрібно більше працювати з огляду на корупцію в України.

“Ми цінуємо реформи на цьому напрямку, але потрібно зробити більше”, - наголосив він.

Ґрем також відзначив широку двопартійну підтримку України, щодо якої між демократами і республіканцями немає розбіжностей.

Читайте також: Делегація Конгресу США вшанувала пам'ять полеглих захисників України

На думку сенатора, Америці варто демонструвати, що вона є надійним партнером, і єдиний шлях це зробити - “твердо стояти на боці України, надаючи допомогу її свободі і доводячи Путіну, що Україна не повернеться під його ярмо”.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський перебував у Вашингтоні з робочим візитом на запрошення Президента США Джозефа Байдена.

За результатами зустрічі у спільній заяві щодо стратегічного партнерства України та США сторони відзначили, що відносини двох країн є наріжним каменем для безпеки, демократії і прав людини в Україні та в усьому регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-