Кулеба назвав ключову безпекову гарантію США для України

Кулеба назвав ключову безпекову гарантію США для України

Укрінформ
Ключовою безпековою гарантією для України з боку США є запевнення президента Джозефа Байдена, що Україна ніколи не залишиться наодинці з російською агресією і завжди матиме підтримку.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі програми «Свобода слова на ICTV», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ключова (безпекова. – ред.) гарантія полягала в тому, що президент Байден дуже чітко зазначив, що Україна ніколи не залишиться наодинці з Росією і завжди матиме підтримку, і ця підтримка зростатиме у разі ескалації з боку РФ», - сказав Кулеба.

Читайте також: Байден прилетить в Україну, але не цьогоріч – Кулеба

Він додав, що ця підтримка вже виявляється у збільшенні допомоги Україні, застосуванні дипломатичних заходів стримування Росії й в розробці спільних безпекових проєктів між Україною і США та іншими країнами НАТО.

«Насамперед ми фокусуємо такі проєкти на безпеці у Чорному морі», - зазначив глава української дипломатії.

Читайте також: Делегація Конгресу США запевнила в готовності надалі підтримувати Україну — МЗС

За його словами, Росію турбує все, що робить Україну сильнішою, а виведення президентами України та США американсько-українських відносин на новий рівень посилює нашу країну.

«Той факт, що США саме під час візиту (президент Зеленського. – ред.) виділили додатково до кінця року допомогу на військові потреби України, включно зі славнозвісними «Джавелінами», - це теж сигнал Росії. І власне в кулуарах візиту американські партнери говорили, що найкращий сигнал Росії – це зростання підтримки України з боку США. Росія все це дуже чітко зчитує, саме тому лунають такі заяви, погрози та шантаж», - переконаний Кулеба.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський перебував у Вашингтоні з робочим візитом на запрошення Президента США Джозефа Байдена.

Читайте також: На BBC Global News стартує спеціальний розділ про Україну

Кулеба назвав візит Зеленського до Вашингтона і його відверту розмову з Байденом класичним прикладом виграшу для обох сторін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-