Рада може 9 вересня ухвалити звернення до США щодо статусу основного союзника поза НАТО

Рада може 9 вересня ухвалити звернення до США щодо статусу основного союзника поза НАТО

Укрінформ
Парламент може провести позачергове пленарне засідання для розгляду проєкту постанови №5380 "Про Звернення Верховної Ради України до Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо надання Україні двостороннього статусу основного союзника Сполучених Штатів Америки поза НАТО (MNNA)" у четвер, 9 вересня.

Про це голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія повідомив під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що відбудеться (позачергове засідання – ред.), якщо спікер призначить. Це була ініціатива пана Гончаренка (народний депутат від фракції "Європейська солідарність" у ВР Олексій Гончаренко – ред.). Планувався візит Президента до США. Ми не розуміли, які там можуть бути результати, тому я особисто попросив його перенести засідання на наступний сезон. Новий сезон наступив, тому я не бачу причин не провести його", – сказав Арахамія.

Як повідомлялося, у червні народні депутати вирішили перенести позачергове засідання, на якому планувався розгляд проєкту постанови №5380 "Про Звернення Верховної Ради України до Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо надання Україні двостороннього статусу основного союзника Сполучених Штатів Америки поза НАТО (MNNA)", на осінь через візит Президента України Володимира Зеленського до США.

Читайте також: «Податкові» зміни і законопроєкт про олігархів: Арахамія сказав, коли буде друге читання

Із 31 серпня до 5 вересня тривав візит Президента України Володимира Зеленського до США.1 вересня він провів зустріч із Президентом США Джо Байденом. Загалом підсумком роботи української делегації у Сполучених Штатах стало надання Україні: 60 млн дол. на закупівлю американської військової техніки для української армії; 45 млн дол. гуманітарної допомоги для Донецької та Луганської областей; 12,8 млн дол. на боротьбу з COVID-19; 463 млн дол. на захист демократії, прав людини та розвиток реформ.

Читайте також: Україна знає, які кроки потрібні для вступу в НАТО – Білий дім

Шоста парламентська сесія дев’ятого скликання розпочнеться 7 вересня 2021 року, а завершиться 21 січня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-