Штати пообіцяли допомогу Україні в разі ескалації з боку Росії – ОП

Штати пообіцяли допомогу Україні в разі ескалації з боку Росії – ОП

Укрінформ
Сполучені Штати Америки готові до серйозних кроків для недопущення ескалації з боку Російської Федерації щодо України й обіцяють допомогу.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у бліцінтерв'ю "РБК-Україні", повідомляє Укрінформ.

"Америка заявляє, що не допустить будь-яких ескалацій з боку Росії стосовно України, і готова до досить серйозних кроків. Про це США кажуть і нам, і безпосередньо Російській Федерації. Ми вкотре почули прямо і чітко, що в разі, не дай Боже, якихось загострень, Україна не залишиться без допомоги США", - зазначив Єрмак.

Читайте також: США гарантують запровадження санкцій проти Nord Stream 2: Президент назвав умови

Він також запевнив, що американці підтримують Україну в питанні вступу до НАТО.

"Однак ми всі прекрасно розуміємо, що позиція Сполучених Штатів є однією з ключових, але в НАТО є багато країн-учасників. Серед них є ті, як ми точно знаємо, хто не підтримує прагнення України", - пояснив керівник ОП.

Водночас Єрмак зауважив, що американські партнери готові працювати в тому напрямку, щоб Україна отримала необхідний результат.

Читайте також: Байден особисто підтримує членство України в НАТО - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський нині перебуває у США з робочим візитом на запрошення Президента США Джозефа Байдена. Напередодні, 1 вересня, у Білому домі відбулася їхня зустріч. 2 вересня глава держави перебуває у Каліфорнії.

Завершення візиту заплановане на неділю, 5 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-