Не можна думати, що війна в Україні стосується лише України – Зеленський

Не можна думати, що війна в Україні стосується лише України – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що війна в Україні стосується не тільки України, чи відносин України з Росією. Адже саме з порушень міжнародного права, прав людини починається геноцид.

Про це він заявив під час виступу перед лідерами єврейських організацій у музеї Голокосту в США, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні Україна розбудовує державу в умовах війни. Про це не можна забувати. Цього не можна не помічати, не можна думати, що це стосується тільки України, що це стосується тільки відносин України і Росії, що Донбас і Крим - це чиясь чужа проблема. З порушення міжнародного права, з порушення прав людини, з ізоляції, убивства, ув'язнення починається геноцид», - зазначив Президент.

Він наголосив, що українські міста на сході, які були звільнені від нацистських окупантів, через 80 років потому мають дві дати звільнення. А також, що сьогодні в Україні діти та онуки розповідають дідусям та прадідам про війну, а не навпаки.

Зеленський процитував нобелівського лауреата, бранця Аушвіцу та Бухенвальда Елі Візеля, який сказав, що протилежністю любові є не ненависть, а байдужість.

«Не будьте байдужими до війни на Донбасі, до окупації Криму, до України!», - закликав Зеленський.

Читайте також: Зеленський запевняє, що ідеї расизму і нетерпимості не мають жодних шансів в Україні

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський перебуває у Вашингтоні з робочим візитом на запрошення Президента США Джозефа Байдена.

Сьогодні, 1 вересня о 21-ій годині за Києвом мають відбутися перемовини глав держав у складі делегацій та віч-на-віч.

Також у середу Зеленський зустрінеться з представниками великого американського бізнесу, представниками Конгресового українського кокусу й візьме участь у відкритті Українського дому.

Завершення візиту глави держави до США заплановане на неділю, 5 вересня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-