Уряд утворив представництво МЗС у Харкові

Уряд утворив представництво МЗС у Харкові

Укрінформ
Кабінет Міністрів утворив представництво Міністерства закордонних справ у Харкові.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду.

МЗС доручається вжити заходів для здійснення державної реєстрації представництва, затвердити його структуру та штатний розпис у межах граничної чисельності працівників міністерства.

Приміщенням установу забезпечать Харківська облдержадміністрація разом з Харківською міськрадою.

Відповідно до пояснювальної записки, розширення мережі представництв обумовлене необхідністю посилення присутності МЗС на сході України з урахуванням географічної близькості Харкова до окупованих територій.

Фінансування представництва здійснюватиметься за рахунок державного бюджету в межах видатків, передбачених на утримання органів дипломатичної служби.

Представництво МЗС у Харкові зосередиться на послугах громадянам та підтримці місцевого бізнесу, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

“Ми відкриваємо нове представництво, аби послуги для наших громадян стали більш доступними і якісними. Відтепер мешканцям північно-східних регіонів нашої держави не потрібно буде їхати до Києва або Одеси, аби легалізувати документ чи отримати апостиль. Всю консульську і правову допомогу можна буде отримати в Харкові”, - сказав Кулеба.

Він розповів, що важливим напрямом роботи представництва МЗС в Харкові стане підтримка місцевого бізнесу, зокрема у виході на зовнішні ринки, та залучення в регіон нових іноземних інвестицій.

"Представництво МЗС координуватиме міжнародну допомогу населенню в районах, прилеглих до зони російсько-українського збройного конфлікту, а також допомагатиме місцевій владі в реалізації курсу України на членство в ЄС і НАТО, переговорах з партнерами, розбудові культурних та туристичних зв'язків”, - зазначив міністр.

Читайте також: Немчінов розповів, що передбачає стратегія реформи держуправління до 2025 року

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 9 червня погодив проєкт указу Президента про введення в дію рішення РНБО щодо Стратегії зовнішньополітичної діяльності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-