У делегації, яка вирушила із Президентом до США, депутатів Ради немає – Разумков

У делегації, яка вирушила із Президентом до США, депутатів Ради немає – Разумков

Укрінформ
Верховна Рада не направляла жодного народного депутата до складу офіційної делегації, яка 30 серпня вирушила із Президентом Володимиром Зеленським до США.

Про це Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сказав під час брифінгу, який відбувся біля будівлі парламенту у віторок, передає кореспондент Укрінформу.

"Від Верховної Ради не поїхало жодного депутата. Ми нікого не направляли у відрядження до Сполучених Штатів Америки в межах візиту Президента", — зазначив Разумков.

Водночас спікер наголосив, що в разі необхідності направлення парламентської делегації до США, це обов'язково буде зроблено.

Читайте також: Зеленський багато чого навчився за час президентства - Тейлор

Як повідомляв Укрінформ, зустріч президентів України Володимира Зеленського та США Джозефа Байдена перенесли на 1 вересня через завершення евакуації американців з Афганістану. Попередньо зустріч планувалася 31 серпня.

Операція з виведення військ США з Афганістану має бути завершена 31 серпня.

15 серпня вранці таліби без бою ввійшли до Кабула. "Талібан" заявив, що контролює усю територію Афганістану. Президент Ашраф Гані залишив країну.

Читайте також: Волкер сказав, чого треба чекати від візиту Зеленського до США

З країни наразі евакуйовано понад 110 тисяч осіб, ще тисячі очікують на евакуацію.

26 серпня внаслідок підриву терориста-смертника біля аеропорту Кабула загинули близько 170 афганців і 13 військовослужбовців США. Відповідальність за напад узяв на себе ІДІЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-