Зеленський багато чого навчився за час президентства - Тейлор

Зеленський багато чого навчився за час президентства - Тейлор

Укрінформ
За два роки на посаді Президента Володимир Зеленський багато чого навчився і зараз займає сильнішу позицію, ніж на самому початку каденції.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "Дом" заявив колишній посол США в Україні Вільям Тейлор.

Він зазначив, що Президент Зеленський, за якого проголосували 73% українців, прийшов до влади з ентузіазмом, з добрими намірами, але без особливого досвіду. І саме через це швидко стикнувся з проблемами.

Однією з помилок Зеленського одразу після його обрання Тейлор назвав позицію щодо ситуації на сході України.

Читайте також: Тейлор сподівається, що США приєднаються до Нормандського формату

"Зеленський вважав, що для досягнення миру, для того, щоб вивести росіян з Донецька і Луганська - достатньо просто сісти і провести переговори з президентом Путіним. Але виявилося, що це не так. З'ясувалося, що Путін не збирається вести переговори про мир або домовлятися про вихід з Донбасу. Так, спочатку Президент Зеленський сподівався, що зможе провести переговори з президентом Путіним, але з часом зрозумів, що це не спрацює, і що кращий підхід - привернути увагу міжнародної спільноти та залучити американців для посилення цього процесу", - розповів Тейлор.

Дипломат упевнений: якщо у Зеленського буде такий союзник, як Байден, переговори з Путіним можуть увінчатися успіхом.

Також Тейлор зазначив, що за останні кілька місяців Зеленський ясно показав, що в Україні почалася боротьба з олігархами, і в цьому напрямі є конкретні кроки.

Читайте також: Україна може бути прикладом потужного громадянського суспільства — Тейлор

"Він закриває деякі телеканали. Він запроваджує санкції щодо людей, причетних до втручання в наші вибори, а також тих, чиї дії завдають шкоди економіці й усьому українському суспільству, - указав експосол. - Тож мені здається, він багато чого навчився і зараз займає набагато сильнішу позицію".

Нагадаємо, 31 серпня починається офіційний візит до США Президента України Володимира Зеленського. 1 вересня він проведе переговори з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-