Зеленський зустрівся з главою МЗС Франції – про що говорили

Зеленський зустрівся з главою МЗС Франції – про що говорили

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував міністру Європи та закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріану за візит до Києва до 30-річчя незалежності України й участь у Кримській платформі та заявив, що чекає на візит французького президента Еммануеля Макрона.

Про це глава Української держави написав у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

“На зустрічі з міністром Європи і закордонних справ Французької Республіки Жан-Ів Ле Дріаном подякував за візит на 30-річчя незалежності України та за участь Франції у Кримській платформі. Підтримка цієї ініціативи дуже важлива для нас. Очікую на візит Еммануеля Макрона до України”, - зазначив Зеленський.

За інформацією пресслужби глави держави, Зеленський поінформував міністра Європи і закордонних справ Франції про безпекову ситуацію на Донбасі, де зберігаються вкрай високі ризики, а також про кроки, які здійснила Україна на виконання домовленостей, досягнутих під час останнього саміту в Нормандському форматі у грудні 2019 року.

«Ми зробили все від нас залежне для виконання досягнутих домовленостей», - зазначив Президент.

Він наголосив, що допоки немає прогресу в мирному врегулюванні на Донбасі, тиск на Росію повинен зберігатися.

Президент також обговорив з міністром актуальні питання двосторонньої співпраці.

«Співрозмовники торкнулися подальшої реалізації підписаних та ратифікованих нещодавно українсько-французьких міжурядових угод, а також інших перспективних проєктів співпраці, зокрема у транспортній галузі», - сказано в повідомленні.

Зеленський висловив сподівання, що всі актуальні питання будуть обговорені під час планованого візиту в Україну Макрона.

Читайте також: Макрон цьогоріч відвідає Україну - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пояснив, що міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан не зміг особисто взяти участь у саміті Кримської платформи 23 серпня в Києві через кризу в Афганістані.

У вівторок у Києві відбувся саміт Кримської платформи. Її учасники ухвалили спільну декларацію, в якій підтвердили підтримку територіальної цілісності України, засудили тимчасову окупацію Криму, мілітаризацію півострова, порушення прав людини та свободи судноплавства в регіоні й закликали Російську Федерацію до конструктивної участі в діяльності платформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-