Посол ЄС привітав Україну з Днем Незалежності українською

Посол ЄС привітав Україну з Днем Незалежності українською

Відео
Укрінформ
Глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас привітав Україну з 30-ю річницею Незалежності.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у його відеозверненні, опублікованому на сторінці представництва ЄС в Україні у Фейсбуці.

«Дорогі українці, сьогодні Україна відзначає 30-ту річницю незалежності. У свої 30 вона сповнена бадьорості рішучості, енергії молодості. Я родом з Естонії і я добре розумію справжнє значення незалежності, звільнення з тенет імперії. Це означає, що народ залишає негативний досвід позаду, відновлює свою ідентичність, встановлює право вирішувати власну долю. За словами Тараса Шевченка, «у своїй хаті - своя правда, і сила, і воля». Український народ ліпше знає, що для нього найкраще», - сказав Маасікас.

За його словами, європейський вибір і європейське прагнення України повністю визнаються Європейським Союзом.

«Ми підтримуємо стратегічне завдання і зовнішньополітичний пріоритет України. Впродовж 30 років Україна стикалася і долала численні перешкоди на шляху до свободи і процвітання. Незаконна анексія Криму Росією і агресія під проводом Росії на Сході залишаються для України надзвичайним викликом... Із перших днів незалежності ЄС стояв пліч-о-пліч з Україною та її народом. Ми разом з вами стали свідками значних успіхів в розвитку України, який був досягнутий за цей час», - наголосив посол ЄС в Україні.

Маасікас зазначив, що у 2014 році партнерство між Євросоюзом і Україною переросло в Угоду про асоціацію, яка символізує для країни та її народу політичну волю до подальших перетворень.

«Ми поділяємо спільне зобов’язання щодо зміцнення політичної асоціації та економічної інтеграції. ЄС одностайний у солідарності з Україною. Ви продовжуєте боротися за свою свободу. Євросоюз непохитно підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах, а невизнання незаконної анексії Криму залишається незмінним», - підкреслив він.

«Як Європи немає без України, так немає і безпечної Європи без незалежної і безпечної України. Європейський Союз є і залишиться найбільшим і найнадійнішим партнером України», - сказав Матті Маасікас.

Читайте також: Зеленський: Ми - молода країна з тисячолітньою історією

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні українці святкують День Незалежності. Він відзначається на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус Української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-