Прем'єр-міністр Швеції запросив Зеленського відвідати країну

Прем'єр-міністр Швеції запросив Зеленського відвідати країну

Укрінформ
Президент України  Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Швеції Стефаном Льовеном.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

Зеленський подякував Льовену за участь в інавгураційному саміті Кримської платформи та стійку підтримку суверенітету й територіальної цілісності нашої країни.

Зі свого боку Льовен сказав, що проведення цього саміту є потужним сигналом про необхідність деокупації Криму як назовні, так і для українського суспільства.

Як зазначається, Президент також висловив щиру подяку шведській стороні за сприяння в організації експозиції важливих для української державності цінностей – оригіналу Конституції Гетьмана Пилипа Орлика 1710 року та гетьманської булави, які наразі перебувають у Софії Київській.

Читайте також: Зеленський обговорив з Мішелем взаємодію в межах Кримської платформи

Співрозмовники обговорили подальшу взаємодію з питань порядку денного відносин України з ЄС та перспективи співпраці у межах партнерства НАТО з розширеними можливостями.

"Окремими темами для предметного діалогу стала безпекова проблематика, пов’язана з реалізацією Росією проєкту "Північний потік – 2". Сторони також обговорили напружену ситуацію на кордонах Білорусі із сусідніми країнами через зростання потоку нелегальних мігрантів та російські навчання "Захід-2021", що погіршують безпекову ситуацію в регіоні", - зазначили у пресслужбі глави держави.

Президент України поінформував співрозмовника про ситуацію на Сході України та подякував шведській стороні за проєкти, що реалізуються по лінії оборонних відомств, зокрема у сфері розмінування.

Читайте також: Зеленський обговорив з Дудою Nord Stream 2 і запуск швидкісного потяга між Києвом та Варшавою

Крім того, під час обговорення можливостей наповнення двосторонніх відносин конкретними проєктами Зеленський запропонував шведській стороні взяти участь у створенні мережі сміттєпереробних заводів в Україні.

За повідомленням пресслужби, прем'єр-міністр Швеції відзначив прогрес України у здійсненні важливих реформ. Він також запросив Зеленського відвідати Швецію.

Як повідомлялося, 23 серпня у Києві відбувся інавгураційний саміт Кримської платформи.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-