Разумков відкрив позачергову сесію Ради

Разумков відкрив позачергову сесію Ради

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив позачергову сесію парламенту 23 серпня.

У сесійній залі зареєструвалися 272 народні депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Позачергову сесію Верховної Ради України оголошую відкритою", – сказав спікер.

Позачергова сесія Верховної Ради України дев’ятого скликання / Фото: Геннадій Мінченко

Він зазначив, що на позачерговій сесії присутні іноземні гості, які перебувають в Україні з офіційним візитом. Зокрема, це президент Сенату парламенту Чехії Мілош Вистрчіл, голова Національної ради Федеральних зборів Швейцарської Конфедерації Андреас Ебі, парламентські делегації Австрії, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Грузії, Естонії, Йорданії, Латвії, Литви, Німеччини, Польщі, Румунії.

Читайте також: Немає жодного сенсу в дискусіях про перевернутий прапор України – історик

Національний заслужений академічний народний хор імені Григорія Верьовки виконав Державний Гімн України.

Читайте також: Державний прапор підняли на площі Конституції перед Верховною Радою

Порядок денний позачергової сесії передбачає розгляд одного питання – проєкту постанови №5775 "Про Звернення Верховної Ради України до ООН, ПАРЄ, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОЧЕС, Європейського Парламенту, урядів і парламентів іноземних держав щодо посилення міжнародного співробітництва в рамках Кримської платформи для протидії агресії Російської Федерації".

Як повідомляв Укрінформ, Голова ВР Дмитро Разумков 18 серпня підписав розпорядження про скликання 23 серпня на вимогу 156 народних депутів позачергової сесії.

23 серпня відбувся установчий саміт Кримської платформи - нового консультативного та координаційного формату, ініційованого Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, посилення міжнародного тиску на Росію та досягнення головної мети - деокупації Криму й повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-