Зеленський - про ситуацію на сході України: Поки відсутній прогрес, тиск на РФ має зберігатися

Зеленський - про ситуацію на сході України: Поки відсутній прогрес, тиск на РФ має зберігатися

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив про незмінність позиції щодо необхідності проведення саміту Нормандської четвірки.

Про це він сказав під час спільного брифінгу з Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наша позиція щодо необхідності проведення саміту Нормандської четвірки незмінна. Допоки відсутній прогрес, тиск на Російську Федерацію повинен зберігатися. І ми хочемо бачити тут дуже активні зусилля наших партнерів”, - заявив Зеленський.

Читайте також: Україна з осені повернеться до спроб провести саміт «Норманді» - Кулеба

Також він зауважив, що пріоритетною темою сьогоднішніх переговорів із Меркель був процес мирного врегулювання на сході України.

“Важливо, щоб у рамках N4 Україна, Німеччина і Франція мали консолідовану позицію щодо плану мирного врегулювання”, - сказав Президент.

Також він зазначив, що “актуальним залишається і паризький порядок денний, який має бути імплементований”.

Читайте також: Для конструктивних перемовин з врегулювання на Донбасі необхідна стала «тиша» - Зеленський

“Ми прагнемо домогтися режиму постійного і сталого припинення вогню, обміну утримуваними особами, і відкриття КПВВ з боку тимчасово окупованих територій і довгоочікуваного доступу на тимчасово окуповані території представників Міжнародного комітету Червоного Хреста”, - наголосив Президент України.

Як повідомляв Укрінформ, Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель у неділю перебуває в Україні. Зеленський та Меркель попереднього разу зустрічалися 12 липня в ході офіційного візиту Президента України до Німеччини.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-