Данілов: Вплив олігархів на законодавчу владу існує

Данілов: Вплив олігархів на законодавчу владу існує

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що в Україні існує вплив олігархів на законодавчу владу.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24", передає Укрінформ.

"Це потрібно визнавати, що вплив олігархів на законодавчу владу існує, на превеликий жаль. Якщо вони мають вплив - це загроза", - підкреслив глава РНБО.

Таким чином Данилов прокоментував заяву спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова про те, що із законопроєкту про олігархів потрібно виключити той пункт, згідно з яким реєстр олігархів повинна формувати РНБО, - "через конфлікт інтересів".

Читайте також: РНБО не може визначати, чи є особа олігархом – Разумков

"Якщо він вважає, що кого-небудь із членів РНБО можуть корумпувати олігархи, тоді треба безпосередньо вказувати, хто до цього схильний. І чи є серед 23 членів РНБО люди, які можуть піддатися цій спокусі", - додав секретар.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 1 липня ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Читайте також: До законопроєкту про олігархів Рада може повернутися у вересні – Арахамія

Положення документа, зокрема, передбачають встановлення ознак, за якими особа може бути віднесена до олігархів. Крім цього, йдеться про створення Реєстру олігархів.

До другого читання законопроєкту подано 1230 поправок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-