У МЗС висловили протест через російські санкції проти 70 українців

У МЗС висловили протест через російські санкції проти 70 українців

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловило протест проти розширення переліку українських осіб, щодо яких уряд Російської Федерації запровадив так звані спеціальні економічні заходи.

Про це йдеться в Заяві МЗС України у зв'язку із запровадженням РФ обмежувальних заходів проти українських громадян.

Так, МЗС розцінює цей протиправний крок як продовження РФ агресії проти України в усіх її формах і проявах.

Зазначається, що цього разу до переліку були включені не лише народні депутати та представники громадського суспільства, але й представники українського дипломатичного корпусу.

“Розглядаємо такі агресивні дії Росії як кроки відчаю від провальної роботи російської дипломатії на міжнародній арені, провокацію напередодні інавгураційного саміту Кримської платформи”, - сказано в заяві.

У МЗС наголосили , що тиск із боку РФ не зупинить протидію російській агресії й процес відновлення територіальної цілісності України.

Читайте також: Кулеба вважає санкції РФ проти нього помстою за «Кримську платформу»

“Жоден тиск із боку РФ не зупинить послідовну політику України з протидії російській агресії. Продовжимо докладати послідовних зусиль задля припинення окупації Росією тимчасово окупованих українських територій, відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах”, - наголошується в заяві.

МЗС обіцяє, що ці агресивні кроки держави-окупанта не залишаться без відповіді, й українська сторона залишає за собою право вжити відповідних заходів реагування відповідно до норм та принципів міжнародного права.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає застосування щодо нього санкцій РФ помстою за "Кримську платформу".

Росія додала до списку осіб, які перебувають під санкціями, ще понад 70 осіб українців. У список, зокрема, потрапили глава МЗС України Дмитро Кулеба, секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексій Данілов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-