Президент прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Нігерії, Кореї та Вірменії

Президент прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Нігерії, Кореї та Вірменії

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Федеративної Республіки Нігерія, Республіки Корея та Республіки Вірменія.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Глави держави.

Зазначається, що Зеленський привітав Посла Ірландії Тересу Ґілі з початком місії та відзначив важливість ухвалення ірландським урядом рішення про відкриття посольства в Києві.

«Важливо, що до Дня Незалежності Україна вперше має посольство Ірландії. Впевнений, що діалог між нашими країнами лише зміцнюватиметься», - сказав Президент.

Він також висловив переконання, що цей крок сприятиме активізації практичної результативної взаємодії між двома державами.

Читайте також: «Хочу деякі речі закінчити»: Зеленський відповів, чи піде на другий термін

Під час розмови з Послом Федеративної Республіки Нігерія Шіною Фатай Алеге глава держави наголосив на важливості активізації політичного діалогу та необхідності розширення взаємовигідного торговельно-економічного співробітництва з цією африканською країною.

«Ми раді, що ви долучилися до нас як представник Нігерії саме в цю важливу для народу України дату. Я дуже хотів би, щоб через 30 років після відновлення незалежності нашої держави між нашими країнами відбувся конструктивний та предметний діалог, щоб наші сторони знайшли спільні проєкти та спільні інтереси», - зазначив Президент.

Зеленський окремо відзначив активну співпрацю між державами в галузі освіти та внесок України у професійну підготовку нігерійських фахівців.

Читайте також: Зеленський підписав закон про скасування вільної економічної зони «Крим»

У розмові з новопризначеним Послом Республіки Корея Кім Хьонг Те Зеленський наголосив на важливості включення України до переліку пріоритетних країн з високим потенціалом для економічної та дипломатичної співпраці з Республікою Корея.

«Це рішення, а також включення нашої держави до програми Офіційної допомоги розвитку на 2021-2025 роки сприятиме реалізації потужного потенціалу двосторонніх відносин», - зазначив Президент.

Також було обговорено шляхи подальшої активізації політичного діалогу, посилення економічної складової двосторонніх взаємин, питання започаткування важливих інвестиційних проєктів, зокрема, у сфері інфраструктури.

Спілкуючись з новопризначеним Послом Республіки Вірменія Володимиром Карапетяном, Президент наголосив на налаштованості на розвиток двостороннього співробітництва, зокрема, в торговельно-економічній сфері.

Читайте також: Україна використає час перед запуском Nord Stream 2 для захисту своїх інтересів - Президент

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня Президент Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів В’єтнаму, Бразилії та Італії та обговорив з дипломатами порядок денний двосторонніх відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-