Жодної кризи у КСУ через відсторонення Тупицького немає – Веніславський

Жодної кризи у КСУ через відсторонення Тупицького немає – Веніславський

Укрінформ
Представник Президента у Конституційному Суді, народний депутат Федір Веніславський заявив, що КСУ працює "абсолютно нормально", а для заяв про негативний вплив на його роботу відсторонення від посади Олександра Тупицького немає підстав.

Про це Веніславський сказав в ефірі телеканалу "Україна 24" 15 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Було багато інсинуацій з приводу того, що є параліч роботи Конституційного Суду, політичні опоненти звинувачували Президента, що він заблокував його роботу, тому що усунув пана Тупицького... На сьогодні Конституційний Суд працює абсолютно нормально, ніякої кризи розгляду справ у Конституційному Суді немає. Виконуючий обов'язки голови Конституційного Суду заступник голови пан Головатий успішно керує роботою Конституційного Суду, тому говорити про те, що відсутність пана Тупицького негативно впливає на діяльність Конституційного Суду, точно ніяких підстав немає", - наголосив Веніславський.

У цьому контексті він нагадав, що у червні-липні КСУ ухвалив історичне, на його переконання, рішення у справі про функціонування української мови як державної, а також про відновлення соціальних гарантій "чорнобильцям" та ще низку важливих рішень.

Веніславський  також зазначив, що Велика палата Верховного Суду має достатньо юридичних підстав для визнання законним Указу Президента Володимира Зеленського про скасування призначення Олександра Тупицького суддею КСУ.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 29 грудня 2020 року підписав указ про відсторонення Тупицького з посади судді КС терміном на два місяці. 26 лютого Президент продовжив відсторонення Тупицького ще на місяць.

Читайте також: Суд у справі Тупицького відклали на 9 вересня

27 березня 2021 р. Зеленський скасував укази експрезидента Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького і Олександра Касмініна суддями КСУ. Він зазначив, що укази Януковича від 2013 року про призначення Тупицького і Касмініна скасовані за результатами аудиту указів експрезидента, проведеного на виконання рішення РНБО.

Звільнені судді оскаржили указ Президента у Верховному Суді.

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду визнав незаконним Указ Президента від 27 березня поточного року, яким він скасував указ свого попередника Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного Суду.

Радник керівника ОП Михайло Подоляк у коментарі Укрінформу заявив, що на це рішення буде подано апеляцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-