Суд розглядає апеляцію на запобіжний захід Медведчуку

Суд розглядає апеляцію на запобіжний захід Медведчуку

Укрінформ
Київський апеляційний суд розглядає апеляційну скаргу захисту народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука на обраний йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У залі суду присутні Медведчук зі своїми захисниками, представники обвинувачення, журналісти.

Наразі виступає один з адвокатів парламентарія.

Як повідомлялося, 9 липня Печерський райсуд Києва продовжив до 7 вересня запобіжний захід у вигляді домашнього арешту Медведчуку, якому інкримінують державну зраду.

Генпрокурор Ірина Венедіктова 11 травня підписала повідомлення про підозру депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.

Слідство вважає, що Медведчук домовлявся з державою-агресором для перереєстрації родовища "Глибока" в Чорному морі за 75 км від Феодосії і видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України.

Крім цього, Медведчука підозрюють у держзраді (передача агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).

Печерський районний суд Києва 13 травня обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту та зобов'язав його носити засіб контролю - електронний браслет до 9 липня.

Читайте також: НАЗК перевірить декларацію Медведчука: підозрюють, що він живе не за статками

Водночас депутата Козака суд оголосив у розшук.

Офіс генпрокурора продовжив до шести місяців — до 11 листопада термін досудового слідства у справі депутатів від ОПЗЖ Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-