Депутати ВР переконували конгресменів США у необхідності заблокувати Nord Stream 2

Депутати ВР переконували конгресменів США у необхідності заблокувати Nord Stream 2

Ексклюзив
Укрінформ
Група українських парламентаріїв, яка відвідала Вашингтон, переконувала конгресменів США у необхідності заблокувати запуск газопроводу «Північний потік-2».

Про це в коментарі Укрінформу повідомила народний депутат від партії «Голос» Галина Васильченко.

«Усі члени Палати представників, з якими ми зустрічалися, - і демократи, і республіканці, - підкреслювали, що підтримують Україну і що позиція Білого дому стосовно «Північного потоку-2» - помилкова», - сказала вона.

Деякі з них чітко висловилися, що підтримують поправку Марсі Каптур до Закону про асигнування на національну оборону, яка не дозволить президентові Джо Байдену у 2022 році скасувати санкції проти російського газопроводу. Цю поправку 1 липня одноголосно схвалили члени Комітету з питань асигнувань Палати представників для подальшого винесення на розгляд обох палат.

Читайте також: Республіканці в Сенаті США вимагають санкцій проти Nord Stream 2

За словами Васильченко, під час зустрічей з американськими політиками, експертами й аналітиками група народних депутатів, які вперше за останні півтора року здійснили поїздку до США, розповідали про реформи в Україні, зокрема про децентралізацію, ухвалення законів щодо судової реформи, боротьби з корупцією.

«На всіх зустрічах ми доносили ключові меседжі щодо пріоритетів України в питаннях євроатлантичної інтеграції, розвитку особливого партнерства України з НАТО, можливості приєднання США до Нормандської четвірки, залучення інвестицій в Україну», - сказала народний депутат. Крім того, вона обговорювала грантові програми для створення й розвитку малого та середнього бізнесу в Україні, «особливо жіночого підприємництва».

Читайте також: Україна робитиме все, щоб Росія не змогла використовувати Nord Stream 2 як зброю — Арахамія

Група 11 депутатів (7 – від «Слуг народу», 3 – від «Голосу») здійснює поїздку до США в рамках програми професійних обмінів Open World («Відкритий світ»). для налагодження професійних українсько-американських зв’язків та консолідації підтримки України за кордоном.

Як повідомляв Укрінформ, 21 липня уряди США і ФРН оприлюднили спільну декларацію, в якій виклали позицію щодо завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2». Документ уже викликав чимало критики, в тому числі з боку України. Міністерство закордонних справ України оголосило про те, що направило офіційні запити на проведення консультацій з Німеччиною і ЄС, які передбачені положеннями Угоди про асоціацію.

Читайте також: Nord Stream 2: у Європарламенті виступили із жорсткою заявою щодо угоди між Штатами і ФРН

"Північний потік-2" — це російський газопровід, який будується в обхід України. Його прокладають дном Балтійського моря з Росії до Німеччини. Вартість будівництва оцінюють у 9,5 млрд євро. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ "Газпром".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-