Замість Монастирського: ЦВК визнала Швачка обраним народним депутатом

Замість Монастирського: ЦВК визнала Швачка обраним народним депутатом

Укрінформ
Центральна виборча комісія визнала Антона Швачка обраним народним депутатом за списком партії "Слуга народу" на позачергових парламентських виборах 21 липня 2019 року.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні ЦВК у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Визнати обраним народним депутатом України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатносу виборчому окрузі Швачка Антона Олексійовича, 1992 року народження, освіта вища, тимчасово непрацює, проживає у місті Суми, безпартійний, включений до виборчого списку політичної партії "Слуга народу" під №139", - зачитала текст постанови секретар ЦВК Олена Гатаулліна.

Фото: facebook

За її словами, таке рішення прийнято у зв'язку з рішенням Верховної Ради про дострокове припинення повноважень народного депутата від "Слуги народу" Дениса Монастирського.

Читайте також: Монастирський обіцяє, що п’яну ДТП із суддею не «замнуть»

Як повідомлялося, Верховна Рада 16 липня призначила народного депутата із фракції "Слуга народу" Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ. За це рішення проголосував 271 парламентарій.

У зв'язку з цим парламент достроково припинив його депутатські повноваження, а ЦВК не пізніше 6-го дня після надходження такого рішення ВР мала визнати обраним народним депутатом наступним за черговістю у списку "СН" кандидата, яким є №139 Антон Швачко.

Читайте також: ЦВК зареєструвала Вірастюка народним депутатом

Після визнання обраним відповідно до ст. 101 закону “Про вибори народних депутатів України” відбувається реєстрація обраного депутата. Для цього йому необхідно не пізніше як на 20 день подати до ЦВК документи, визначені вказаною статтею закону (наприклад, документи про звільнення з роботи, не сумісної з депутатським мандатом або копію зареєстрованої заяви про припинення дії іншого представницького мандату, поданої до відповідної ради).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-